Crossbreeding

Tot onze grote ontzetting bereikte ons het bericht dat mevrouw B. Willemse opnieuw een bastaard nest verwacht. 

Wij spreken hier schande van. B. Willemse beschadigt hiermee direct ons ras, onze fokkers en onze vereniging. 

Dit maal is de kruising uit een Tamaskan, NB een nog niet erkend wolfachtig ras.

De moeder is  Femke’s Footsteps Glen Aine. Extreem alarmerend is dat deze nu tweejarige teef als pup door Ankie Somers en Marja Barten verkocht is aan B. Willemse na ondertekening van een koopovereenkomst die expliciet vermeldt dat met de teef geen outcross – fok mag worden ondernomen. 

Als rasvereninging Ierdie zien wij deze kruising als buitengewoon pijnlijk voorbeeld hoe de rasstandaard van de Ierse Wolfshond bedreigd wordt zonder dat wij als rasverening daar enige invloed op kunnen hebben in Nederland.

De (Nederlandse Kennelclub) Raad van Beheer gaat op de stoel zitten van het moederstamboek The Irish Wolfhound Club of Ireland en de Ierse Kennelclub. 

IERDIE zal via het kanaal van de FIWC alle aangesloten rasverenigingen informeren dat wij deze kruising ten zeerste afkeuren en onze schande uitspreken over het onbetrouwbare gedrag van B. Willemse ten aanzien van de koopovereenkomst. 

Tot slot willen we Ankie Somers bedanken voor haar uitermate kalme reactie. Wij wijzen erop dat zij als langdurige en gerespecteerde fokkers van Ierse Wolfshonden geen enkele blaam treft. 

Namens het bestuur van Ierdie